Beyaz leke, potansiyel olarak ölümcül bir hastalıktır. Bu hastalığı nasıl anlayacağınızı ve tedavi edeceğinizi öğrenmek istiyorsanız okumaya devam ediniz.
Beyaz Benek Hastalığı Nedir?
Beyaz benek, tek hücreli bir balık parazitidir. Bilimsel adı Ichthyophthirius multifilis'tir.
Beyaz Benek Hastalığına Ne Sebep Olur?
Tüm balıkların beyaz leke parazitini taşıdığı ve balıklar stres altında olduğunda bağışıklık sistemlerinin etkilendiği ve bizim gibi çok daha savunmasız olduğu söylenir.
Özellikle kış aylarında, suyun mevcut akvaryumdakinden çok daha soğuk hale gelmesiyle meydana gelen değişikliklerin neden olduğu ani sıcaklık düşüşü önemli bir sebep olabilir.
Beyaz Beneği Nasıl Teşhis Ederim?
Beyaz benek, balıklar küçük beyaz lekelerle kaplandığından, yeni başlayan besleyiciler tarafından bile teşhis edilmesi en kolay hastalıklardan biridir. Genellikle yüzgeçler en kötü şekilde etkilenir. Noktalar aslında parazitin üzerinde oluşan ve çıplak gözle görülemeyen kistlerdir.
Ciddi şekilde etkilenen bir balık, gözle görülür şekilde uyuşuk olacaktır, yüzgeçlerini sallayacak veya kenetleyecek ve temelde çok daha az aktif olacaktır. Beyaz leke tedavi edilmezse, bir balığı hızla öldürebilir ve akvaryumdaki diğerler balıklara yayabilir.
Siyah moors veya Siyah mollies gibi düz, koyu renklere sahip balıklarda her zaman daha görünür olacak ve desenli veya beyaz balıklarda çok daha az görünecektir, bu nedenle her zaman tüm hayvanlarınızı dikkatlice inceleyin. Bir balığın beyaz lekesi varsa, tüm balıklarınızın o hastalığa yakalandığını varsayın ve tüm akvaryuma tedavi uygulayın.
Beyaz Benekli Balığı Nasıl Tedavi Etmeliyim?
Beyaz Benekli, en yaygın akvaryum balığı hastalıklarından biridir.
Parazitin yaşam döngüsünü hızlandırdığı için, balıklarınız tolere ederse su sıcaklığını 30 ° C / 86 ° F'ye kadar yükselterek ısı tedavisini uygulayabilirsiniz. Ayrıca akvaryumunuza tuz ekleyin.