MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Yavru ve Yetişkin Kedilerde Diş Dökülmesi

1.04.2023 12:54:05

Minik patili dostlarımızda yetişkinlik dönemleri boyunca 30 tane yetişkin dişin olması beklenir. Fakat kedi dostalrımızın diş ve ağız bakımlarına pek de sıcak yaklaşmıyor oluşları, sağlıksız beslenme ve genetik faktörler gibi ana sebepler ile birlikte diş eksiklikleri meydana gelebiliyor. Kedi dostalrımızda diş dökümü yavruluk döneminde gerçekleşebileceği gibi yetişkin oldukları zaman da farklı sebepler ile birlikte ortaya çıkabilmektedir. Kedi dostlarımızda diş kaybının niçin ve ne zaman hatta ne şekilde meydana geldiğine bağlı olarak genelde veteriner hekim muayenesi de gerekmektedir. Minik patili dostlarımız, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için düzenli olarak diş bakımı yapılması gereken evcil dostlarımızdandır. Fakat bazı durumlarda, kedi dostlarımızda diş kaybı sorunu yaşanabilir. Bu durum, birçok nedenle ortaya çıkabilir ve diş kaybının nedeni tespit edilerek tedavi edilmesi önemlidir.

Kedilerde Diş Sorunu Belirtileri Nelerdir?

Kedi dostlarımızda diş dökülmesine sebep olabilecek bazı ağız ve diş sağlığı sorunları erken dönem içerisinde teşhis edildiğinde kolayca tedavi edilebiliyor. Kedi dostlarımızın herhangi bir sorun olduğunda diş çekimi gerekebilir. Kedi dostlarımızda ağız ve diş sağlığı problemlerini sıralayacak olursak ise; iştah azalması, ağız kokusu, normalde çok daha fazla salya salımı, kırmızı renkli diş etleri, ağtı tam olarak kapatamama ve ağız lezyonları gibi belirtiler ortaya çıkabilmektedir. Kedi dostlarımızın dişlerinde bir sorun olduğu genelde çiğnemenin ağrılı olması nedeni ile kuru mama tüketimi yaparken anlaşılabilir. Bununla birlikte şiddetli ağız kokusu da en anlaşılabilecek durumlardan bir tanesidir. Yaşlılık da kedilerde diş kaybına neden olabilen bir faktördür. Yaşlı kedilerin dişleri doğal olarak aşınır ve gevşer. Bu durumda, diş eti hastalıkları ve diş çürümesi daha yaygın hale gelebilir. Bunların yanında kedi dostalrımız travma sonucunda da diş kaybı yaşayabilir. Çarpışma düşme ya da buna benzer kazalar kedi dostlarımızın dişlerinde kırılma ya da çatlağa sebep olabilir. Bunlarla birlikte derhal veteriner hekime başvurmanız şarttır.

Yetişkin Kedi Diş Dökülmesi

Yetişkin kedi dostlarımızda diş dökülmesi asla normal değildir. Bu sebeple diş dökülmesi fark edildiği andan itibaren veteriner hekime başvurmanız çok önemlidir. Özellikle travmaya bağlı olabilen yetişkin kedi diş dökümü nadir görülen bir durumdur.

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar