Köpek dostlarımızda yetişkin mamasına geçiş dönemine ait sorularınız varsa ve cevaplarını arıyorsanız doğru içeriği okuyorsunuz demektir. Minik patili dostlarımızın ne zaman yetişkin mamasına geçeceği her zaman soru işareti olmuştur. Bu konuda elbette size en iyi yardımcı olacak kişi veteriner hekimlerdir fakat biz de bir bilgilendirme yazısı yazmak istedik. Minik patili dostlarımızın yetişkin mamasına geçişinde zaman faktörü önemlidir. bu köpek dostlarımızın beslenme ihtiyaçlarının yaşlandıkça değiştiğini göstermektedir. Köpek dostlarımızın en iyi zindelik ve sağlık şansına sahip olmasını sağlamanın bir yolu, dengeli, eksiksiz, kaliteli ve yaşına uygun mama seçimi yapmak olacaktır. Henüz dünyaya gözlerini yeni açmış köpek dostlarımızda kuru mamaya elbette hemen geçilmemektedir. Fizyolojik olarak köpek dostlarımız 2 ay kadar anne sütü ya da annesi yok ise süt tozu ile beslenmelidir. Daha sonra ise yavru köpek dostlarımız mamaya geçişi sağlanabilir. Elbette bu mama da yavru köpek maması olmalıdır. Peki köpek dostlarımız kaç aya kadar yavru sayılır? Ya da köpek dostlarımız ne zaman yetişkin sayılır? Bu tarz sorular köpeğinize mama seçerken çok fazla kafa karıştırmaktadır. Bu içeriğimizde tüm detayları ile köpek dostlarımzın ne zaman yetişkin mamasına geçmesi gerektiğini anlatacağız.
Köpeklerde Yetişkin Mamasına Geçiş
Köpek dostumuzun cinsiyeti, yaşı, obezite riski ve hamilelik gibi sağlık sorunları olup olmadığı gibi birkaç faktöre bağlıdır. Yavru köpek dostlarımızın mamaları içeriği kalori ve enerji bakımından oldukça yoğundur köpek dostlarımızın yavruluk döneminde alması gereken vitamin ve mineralleri de içermektedir. En az 1 yıl boyunca yavru köpek mamasına devam edilmelidir. Bu konuda en iyi cevabı verebilecek elbette veterinerinizdir. Bu yazının bir bilgilendirme yazısı olduğunu unutmayın. 1 yıl dememizin sebebi ise yetişkin köpek mamalarının içeriğinin diğerlerine göre daha az vitamin ve kalori içermesidir. Gelişim aşamasındaki bir yavru köpek dostumuzun alması gereken tüm besin değeri onlara özel formüle edilmiştir.
Bazı cins köpek dostlarımız diğer türlere göre çok daha yavaş büyümektedir. İşte tam da bu gibi durumlarda köpek dostlarımızın gelişim sürecini veteriner hekiminiz ile beraber takip etmelisiniz. Daha az hareketli ya da hızlı büyüyen bir köpek dostunuz var ise belki de veterineriniz 6 aydan sonra yetişkin mamasını uygun görecektir. İşte bu gibi durumlarda veteriner hekime danışmak en doğrusu oluyor.