MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Yavru Köpekler Sahibini Neden Isırır?

30.12.2022 11:54:25

Yavruyken patili bir arkadaşı olan herkes, yavru köpek ısırmasının köpek ebeveynlerinin karşılaştığı en yaygın durumlardan biri olduğunu bilir. Peki yavru köpekler neden sahiplerini ve sevdiklerini ısırır? Bu durum önlenebilir mi?

Bu yazıda, evini bir yavru köpekle paylaşan herkesi endişelendiren soruların cevaplarını bulacağız. Küçük dostunuzun çiğneme alışkanlıklarının temel nedenlerini ve bu durumu nasıl önleyebileceğinizi öğrenmek için bu içeriği okuyun.

Ayrıca yavru köpeğinizin sağlıklı bir şekilde büyümesi için onu nasıl besleyeceğinizi de öğreneceksiniz.

Yavru köpek ısırması ve nedenleri

Varlıklarıyla evlerimizi daha keyifli hale getiren ve hayatımıza anlam katan yavru köpeklerle ilgili detayları öğrendiğimizde merak ve şaşkınlık dolu anlar yaşadığımız da bir gerçek. Daha önce de söylediğimiz gibi, yavru köpeklerle ilgili en garip şeylerden biri neden sık sık ısırdıklarıdır.

Bu sorun hakkında bilmeniz gerekenleri tartışmadan önce, köpeğiniz için bir sorun olduğunu düşündüğünüz ısırma endişesini bir kenara bırakmalı ve rahatlamalısınız. Bunun nedeni, sadece sizin köpeğinizin değil, çoğu yavru köpeğin sık sık sahiplerini veya çevredeki herhangi birini ısırmasıdır. Ama bu neden oluyor?

Yavru köpeklerin hala küçük dişleriyle sahiplerinin ellerini, avuç içlerini ve parmaklarını ısırmaya çalışmaları, hızlı geliştiklerinin ve büyüdüklerinin ana göstergelerinden biridir. Bu doğrultuda düşündüğümüzde, sizi ısıran bir köpeğin de normal bir gelişim sürecinden geçtiğini söylemek yanlış olmaz.

İşte yavru köpeğinizin sürekli olarak birini veya bir şeyi ısırmaya çalışmasının ana nedenleri:

1. Oynamak istemesi

Bir köpek henüz yavruyken sahibiyle oynamak istediğinde, bunu tıpkı diğer kardeşleri gibi ısırarak göstermeye çalışır. Yani köpek ısırmasından korkmanıza gerek yok. Düşündüğünüzün aksine, köpeğiniz gergin değil, çok mutlu ve sizi eğlendirmek istiyor olabilir.

2. Diş Çıkarma

İnsanlar gibi köpekler de bir büyüme döneminden geçer ve süt dişlerinin yerini hayatlarının geri kalanında onlarla birlikte kalacak diğer dişler alır. Bu nedenle, küçük köpeğinizin yavaş büyüdüğünü ve nesneleri çiğneme ve kemirme eğilimi olduğunu fark ederseniz, bunun nedeni dişlerini değiştirme zamanının gelmiş olması olabilir.

Köpeğinizin diş etleri sürekli kaşınıyorsa, dişlerini kaşıması için ona bir oyuncak verin.

3. Stres

Küçük köpeklerin nesneleri veya insanları ısırmaya çalışmasının bir başka nedeni de strestir. Bir köpek kendini savunmasız, çaresiz ve stresli hissederse, tehdit olarak algıladığı her şeye karşı agresif davranabilir. Bu davranış genellikle havlama ve ısırma şeklinde olur.

Başka bir deyişle, ısırma davranışı bir tür güç gösterisi olarak görülebilir.

Yavru köpek ısırmasının olası nedenlerini sıraladığımıza göre, köpeğinizin sizi ısırmasını önlemek için ne yapabilirsiniz? İşte yavru köpek ısırıklarından kaçınmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları.

Yavru köpeğin ısırması nasıl önlenir?

Başlangıçta sizi çok rahatsız etmese bile, yavru köpeğin sizi veya başkalarını sürekli ısırmaya çalışması, belirli bir noktadan sonra önlemeniz gereken bir duruma dönüşebilir.

Yavru köpeğinizin ısırmasını nasıl önleyeceğinizden emin değilseniz, aşağıdaki yöntemlere bakarak bunu hızlı bir şekilde yapabilirsiniz

Yavru köpek eğitimi, onun yetişkin bir birey olarak davranışlarını belirlemede en önemli faktörlerden biridir. Yavru köpeğinizin ısırmamasını istiyorsanız, sizi veya başka birini ısırmaya çalıştığında "hayır" diyerek onu durdurmayı deneyin.

Onlara kesinlikle ceza vermeyin.

Ceza vermeniz durumunda daha da agresifleşirler ayrıca bu etik olarak da kötü bir durumdur.

Ödül mamaları ile onları eğitebilirsiniz.

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar