MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Yavru Köpek Sahiplenenlerin Bilmesi Gerekenler

8.12.2021 18:59:29

Adeta küçük bebekler gibi evcil hayvanlarımız da küçük yaşlarından itibaren bakım, beslenme ve ilgiye ihtiyaç duymaktadırlar. Normal şartlarda köpeklerin bakımı, beslenmesi ve ilgisi ile anne köpekler ilgilenmektedir. Fakat, bazı durumlarda özellikle de yavru köpeklere verilen tuvalet eğitimi hususunda minik dostlarımıza yardımcı olmamız gerekmektedir. Bazen hastalık, kaza ve anne köpeklerin yavrularını kabul etmemesi durumlarında evcil hayvanlarınızın tüm bakımları ile bizler ilgilenmek durumunda kalabiliriz. Yavru köpek dostlarımızın tuvalet eğitimi, ne yiyip ne içmesi gerektiği ve yıkanma durumları hakkında güzel bir şekilde detaylı bilgilere sahip olmak, minik dostlarımızın iyi gelişimi konusunda önem arz eder. Dilerseniz gelin hep beraber yavru köpekler ve temel eğitimleri hakkında en önemli konulara birlikte bakalım.

Yavru Köpeklerde Aşılama Nasıl Olur?

Her patili dostumuz gibi onların aşılanması ileride ortaya çıkabilmesi muhtemel hastalıkları önleme açısından oldukça gereklidir. Yavru köpeklerde aşı, dostunuzun 6 ile 8 haftalık olduğunda yaptırılmaya başlanması uygun görülmüştür. Köpek dostlarımıza 10 ile 12 haftalık olduğunda ise parainfluenza, hepatit gibi aşıları yaptırabilirsiniz. Ayrıca, 1 yıl sonra kuduz aşısını yaptırmanız gereklidir. Aşı takvimi konusunda lütfen veteriner hekiminize danışınız. Buradaki yazılar yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Köpeklerinizin başka bir sağlık problemi olabilir ya da olmayabilir bunu en iyi veteriner hekiminiz anlar. Aşı sonrası köpeklerinizde halsizlik, ateş gibi geçici belirtiler olabilir. Bu konuda telaş yapmanıza gerek yok veteriner hekiminizle sık sık iletişimde olmalısınız. Uzun süreli ve geçmeyen ateşlerde hekiminiz size yol gösterecektir. Sizler de yavru köpek bakımı hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam ediniz. 

Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi

Henüz yavru olan köpekler de kedi dostlarımız gibi kendilerini temizlemek ve yalamak gibi huylar olmadığı için evcil hayvanınızın temizliğinde size büyük sorumluluklar düşer. Her şeyden önce ise evcil hayvanınıza tuvalet eğitimi kazandırmalısınız. Köpek dostlarımız kediler gibi tuvaletlerini kumun içine yapıp kapatmamaktadır. Bu sebeple, beslemiş olduğunuz minik dostunuz için ev içi hijyen ve tuvalet alışkanlığı şarttır. Peki, yavru köpek dostlarımıza tuvalet eğitimi nasıl verilir? Köpekler komutlara ve alışkanlıklar ile yaşamaya alışkın varlıklardır. Öncelikle sizin komutlarınızı iyi bir şekilde dinlediğinden emin olmalısınız. Evcil dostlarınızın genelde yemek sonrasında tuvalet ihtiyacı geldiğinden dolayı yemek yemeye başladıkları zamandan itibaren onlara eşlik etmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca, yemek sonrasında tuvaletini yapacağı alana onları götürüp ihtiyacını giderene kadar beklemelisiniz. Köpek dostlarımız bu alışkanlığı kazanana kadar tuvaletlerini evin ya da bahçenin farklı alanlarına yapabilir. Bu durumlarda onları lütfen cezalandırmayın. Hafif uyarılar ve komutlar vermeye devam edin. Evcil hayvanınızın tuvalet ihtiyacı alışkanlığını iyi bir şekilde kazanabilmesi için sabırlı olmalısınız.

Yavru Köpekler Ne Yer, İdeal Beslenme Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Yavru köpek dostlarımızın ne yer sorusu oldukça merak edilen bir konu. Her şeyden önce onların belli bir dönem anne sütü ile beslenmesi gereklidir. Eğer annesi terk etmiş veya başka bir durum söz konusu ise onların beslenim şekillerine çok özen göstermemiz gerekir. Tüm mineral ve vitain ihtiyacını karşılayacağı kuru mamaları tercih etmelisiniz. Bu onların hem genel sağlığı hem de diş sağlığı açısından önem arz eder. Onlara zamanla büyüdükten sonra yaş mama ve ödül maması verebilirsiniz. Her 3 ayda bir veteriner kliniklerini ziyaret edip onların kan değerlerini ölçtürebilir ve veteriner hekiminiz ile beraber onların beslenme şeklini oluşturabilirsiniz.

Sizlere bu yazımızda yavru köpekler hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Onlarla bir ömür mükemmel bir hayat sürmenizi diliyoruz. Bizi takip etmeyi unutmayın.

 

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar