MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Köpeklerde Mama Değişikliğini Sorunsuzca Yapın

9.02.2021 10:39:00

Köpekler her ne kadar obur hayvanlar olsa da kimi zaman mama değişikliğinde inatçı bir tutum sergileyebilir. Bu nedenle keskin değişiklikler yapmak yerine parça parça değişiklik yapmak ve eski mamasından da faydalanmak son derece akılcı olacaktır. Hızlı mama değişiklikleri bazı sağlık sorunlarını tetikleyebileceği gibi dostunuzun mamayı reddetmesiyle yemek yememesine neden olabilecektir.

Mama değişikliği genelde keyfi nedenler dışında zorunluluktan olabiliyor. Maddi nedenlerden dolayı çok sık uygun bir mamaya geçiş isteği olabileceği gibi çok daha kaliteli ve onun için faydalı bir mama kullanımı da mama değiştirmede çok sık görülen bir neden! Ayrıca yavru, yetişkin ya da yaşlı köpeklerin mamalarının farklılık gözettiğini de hatırlatmakta fayda var. Hiç mama değişikliği yapmayı düşünmeseniz bile bu evrelerde elbette bir gün değişikliğe gitmek zorun olduğunuzu hatırlatmak isteriz.

Köpeklerde Mama Değişikliği Nedenleri

Köpek mamaları maddi kaygılar sebebi dışında yaş ve ırka bağlı olarak değişkenlik göstermek zorundadır. Yetişkin bir köpeğe yavru maması vermeniz bir süre sonra aşırı yüklenme nedeniyle kilo almasına yol açacaktır. Ayrıca dostunuzun ağız tadının bu dönemde değişeceğini de göz ardı etmemeniz gerekir. Sıklıkla aynı mamayı yiyen köpeklerin de değişiklik isteyebileceği durumlar doğabilir. Gelişim çağından yaşlılık çağına kadar ki dönemlerde çok sık olmasa da ortalama 4-5 kez mama değiştirmek zorunda olabileceğini hatırlatalım. Onlar için sıkıcı bir durum olsa da mamayı reddetme ve beğenmeme şansına sahiplerdir. Bazı markalar pahalı olsa da tadı hoşuna gitmeyeceği gibi çok ucuz ve besin değeri düşük mamalara bayılabilir. Değişiklik yaparken panik yapmadan öncelikle mama değişikliği amacınıza iyi karar vermelisiniz. Sorun yaşamadan bu süreci ve geçiş evresini vereceğimiz tavsiyelerle rahatlıkla kontrol edeceksiniz.

Köpeklerde Mama Nasıl Değiştirilir?

Mama değişikliği aslında basit olup sadece biraz zamana yaymanız gerekmektedir. Eski maması tamamen bitmeden yeni mamasıyla karıştırarak bu geçişi o fark etmeden kolayca yapabilirsiniz. Bu sayede eski mama tadıyla yeni mama tadına alışacak ve bir süre sonra yeni mamasını uzun zamandır yiyormuş gibi tepki vererek hiçbir yadırgama hissetmeyecektir.

  • İlk 2-3 gün mama kabına %75 kadar eski mama ve %25 kadar yeni mamadan koyarak karıştırın.
  • 4. Günden itibaren yeni mamanın miktarını eski mamayla eşitleyerek devam edin.
  • 1. Hafta dolduktan sonra yeni mama miktarını artırarak ilk senaryonun tam tersini yapın.
  • 8-9 Gün geçtikten sonra ise yeni mamaya komple geçiş yapabilirsiniz.
  • Elinizde eski mamadan fazla kalmasıyla ise bu geçişi ilk 3 gün içerisinde öğünlerde değişiklikler yaparak daha hızlı deneyebilirsiniz. Aksi taktirde yeni mamanın yanında eski mamadan bir paket daha sipariş etmek zorunda kalabilirsiniz.
  • Aç bırakarak yeni mamaya geçiş yapmak yetişkin köpeklerde çok fazla tavsiye edilen bir durum değildir. Bu yönteme zorunda kalmadıkça başvurmanızı tavsiye etmiyoruz.

 

 

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar