E. Coli enfeksiyonu genellikle yeni doğan yavrularda yaşamın ilk birkaç haftasında bulunur; ancak her yaştaki köpeklerde bulunabilir. Başlangıç ??çok anidir ve ciddi komplikasyonlara yol açabilir, bu nedenle derhal tedavi edilmelidir. E. coli enfeksiyonu kan zehirlenmesine veya septisemiye yol açabilir ve köpeklerde parvovirüs ile birleşerek parvovirüs tarafından ölüm riskinin artmasına yol açtığı gözlemlenmiştir.
Daha yaygın olarak E. coli olarak anılan Escherichia coli bakteri, köpeklerin alt bağırsaklarında bulunur ve tipik olarak iyi huyludur. Bununla birlikte, yüksek oranda konsantre olduğunda, kolibasilloz veya E. coli enfeksiyonu olarak bilinen akut bir reaksiyona neden olur.
Köpeklerde E. Coli Enfeksiyonunun Belirtileri
-
Kusma
-
İştahsızlık
- Dehidrasyon
- Hızlı kalp atış hızı
- Depresyon
- Halsizlik
- İshal
- Düşük vücut ısısı
Köpeklerde E. Coli Enfeksiyonunun Nedenleri
E. Coli enfeksiyonu genellikle yavruların sağlıksız bir anneden doğmasından kaynaklanır. Yavruların bağışıklık sistemleri tipik olarak annelerinin, doğumdan hemen sonra üretilen antikor açısından zengin süt olan kolostrumuyla desteklenir. Yavru köpekler herhangi bir nedenle kolostrum almadıklarında, çeşitli enfeksiyonlara karşı daha fazla savunmasız kalırlar. Risk faktörleri, doğum yapan annenin yetersiz beslenmesi, sağlıksız veya kalabalık doğum ortamı, kendisinde E. coli enfeksiyonu olan emziren bir annenin meme bezi enfeksiyonu ve uzun süreli doğumdur. ayrıca enfekte bir hayvanla veya enfekte bir hayvan tarafından kontamine olmuş yatak takımı gibi nesnelerle teması da içerir.
Köpeklerde E. Coli Enfeksiyonunun Teşhisi
Hızlı bir teşhis, acil veterinerlik hizmeti almaya ve köpeğinizin E.Coli enfeksiyonu için risk faktörlerini açıklamaya bağlı olacaktır. Köpeğinizin dışkısından bir numune alınacak ve bir mikroskop altında incelenecek ve veteriner, anormallikleri kontrol etmek için fiziksel bir rektal muayene yapacaktır. Beyaz kan hücrelerinde azalma, parvovirüsün ilk belirtilerinden biri olduğundan, kırmızı ve beyaz kan hücrelerini ölçmek için tam kan sayımı yapılacaktır. Köpeğinizin kanında E. coli'nin bulunup bulunmadığını ve hangi seviyelerde bulunduğunu belirleyen ve ayrıca köpeğinizin kan zehirlenmesi olup olmadığını gösteren bir biyokimya profili için de analiz edilecektir. Bir idrar tahlili aynı zamanda diğer eşzamanlı sorunları gösterebilecek başka anormallikler olup olmadığını da gösterecektir.
Köpeklerde E. Coli Enfeksiyonunun Tedavisi
Köpeğinizin E. coli enfeksiyonu testi pozitif çıkarsa, stabilizasyon sağlamak ve tedaviye başlamak için büyük olasılıkla hastaneye kaldırılması gerekecektir. Bu, sıvı ve elektrolit seviyelerini eski haline getirmek ve korumak için bir IV içerecektir. İshalin eşlik ettiği şiddetli dehidrasyon durumunda, köpeğinize ağızdan bir glikoz solüsyonu verilecektir. E. coli enfeksiyonunun kendisini tedavi etmek için tipik olarak seftiofur, sefaleksin ve sefpodoksim gibi antibiyotikler reçete edilecektir. Enfeksiyonun hızlı başlangıcı nedeniyle, tedavinin zamanlaması bir köpeğin başarı şansı ile ilişkilidir. Tedavi edilmeyen genç yavrularda% 95'in üzerinde çok yüksek morbidite vardır ve tedavi ile bile ölüm meydana gelme şansı vardır.