MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

1930'lu yıllarda 27 Kişinin Hayatını Kurtaran Kahraman Köpek

17.07.2019 11:20:52

Tarih boyunca insanların hayatlarını kurtaran birçok cesur hayvan bulunuyor. Ancak bunların yalnızca köpeklerden ibaret olduğunu düşünmeyin, bazen bir kuş türü dahi yüzlerce kişinin umudunu taşıyor olabilir. Size bahsedeceğimiz ise bir köpek. İsmi Swansea Jack. Bu köpeğin kahramanlıkları önceden kanıtlanmıyordu ancak sonrasında kurtardığı canların sayısı arttıkça insanlar onu tanımaya başladı. Swansea Jack, siyah bir Retriever'dı. 1930 doğumlu bu köpeğin pofuduk tüyleri ve bebek sıratlı gülüşüyle birlikte bir nehrin kenarında sahibi William Thomas ile yaşadığı biliniyordu.

Jack'in ilk kahramanlığı ise 1931 yılında yani henüz 1 yaşındayken nehirde boğulma tehlikesi geçiren ve yardım için çırpınan 12 yaşında bir kız çocuğunu kurtarmasıyla başladı. Bu cesareti kimse gösteremediğinden kayıtlara geçmiyor.

Birkaç hafta ise sonra Jack yine nehirde bulunan bir kişinin daha imdadına koştu. Bu sefer kıyıya çıktığında onun kahramanlığını herkes konuşuyor ve fotoğrafları yerel gazetede basılıyordu. Bunun üzerine Jack gümüş bir tasma ile ödüllendirildi.

Çevrede kimse olmasa dahi Jack insanların yardımına koştuğu bilinen bir şey haline dönüşüyor. Bu kahramanın hayatı boyunca kurtardığı insan sayısı ise 27'ye kadar çıkıyor.

Bu süre içerisinde bölgenin maskotu haline gelen Jack, Dünyada iki kez bronz madalya alan ilk köpek haline geliyor. Bunlara ek olarak Yılın En Cesur köpeği ve aldığı gümüş kupalar da dahil...

1937 yılında yanlışlıkla yediği fare zehrinden dolayı zehirlenen ve hayatını kaybeden Jack için Swansea'de bir anıt inşa ediliyor.

Hâlen adı kahramanlıklar ile anılan Jack 2000 yılında da "100 Yılın En iyi Köpeği" olarak seçildi. 

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar