MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Yavru Köpekler Ne Zaman Dışarı Çıkarılmalıdır?

5.02.2021 10:43:55

Yavru köpekler için birçok kişi ve veterinerler onları dışarı çıkarma konusunda aceleci olmamamız konusunda tavsiye verirler. Bu durum onların sağlığı ve zayıf bünyelerinin dışarıdaki birçok hastalığa yakalanma ihtimaline karşı oldukça haklı bir sebeptir.

Bu minik dostlarımızın açık yerlerde en azında 3-4 aylık süreçlerinde aşılarının tamamlanmadan gezinti yapmaları ve başka köpeklerle karşılaşmaları bazı hastalıklara karşı savunmasız kalmasına yol açmaktadır. Tüm bunların yanında bu dönemde evde dahi olsa ilgi gösterilmeyen köpeklerin de sosyalleşme sorunu çekeceği açıktır. Her ne kadar çelişkili gibi dursa da onun zihinsel ve fiziksel sağlığı açısından dikkatli olmanız hayati bir öneme sahiptir. Onu ne zaman dışarı çıkartabileceğiniz aşılarını yapan veteriner hekiminiz tarafından zaten size söylenecek olup bu döneme kadar onunla ev içerisinde dahi olsa ilgilenmeniz ve aşıları tamamlanmış sağlıklı evcil köpeklerle arkadaş yapmanız sosyalliğe adım atması açısından kolaylık sağlayacaktır.

Yavru Köpeğinizin Aşılarının Tamamlanmasını Beklemelisiniz

Onları dışarı çıkarmadan evde tutmanız sağlığı açısından önemlidir. Oldukça enerjik ve hareketli halindeki bir yavru köpeği ev içerisinde kapalı tutmak zor olsa da bu dönemi bazı temel eğitimleri için kullanarak zamanın boşa geçmesinin önüne de geçebilirsiniz. Köpeklerin hastalıklara karşı bağışıklıklarının zayıf olması ve aşılarının tamamlanmaması bu tip öldürücü dahi olan virüslere karşı açık hale gelmesine neden olmaktadır. Sayısız köpek hastalığı olabileceği gibi yolda ya da parkta hiçbir köpeğe temas etmese dahi onların geçtiği noktalar ve bıraktığı salya ya da dışkılardan kapabileceği sayısız hastalık bulunmaktadır. İllaki hastalık belirtisi köpeklerden virüs kapacağı düşüncesi ise tamamen yanlıştır. Bu tip virüsler sağlıklı bir köpekte dahi kuluçkaya yatarak bulaşıcılığını koruyabilir.

Evde Kaldığınız Dönemi Temel Eğitimler ve Sosyalleşmeye Harcayın

Yavru köpeklerin dış dünyayı görmeden kapalı alanda kalması onu ileri de bazı psikolojik açıdan sorunlara itebilir. Bu durumu kontrol etmek ve çok daha kolay insanlara adapte olmasını sağlayabilirsiniz. Yabancı insanlara ya da yabancı köpeklere karşı agresyon göstermemesi ve dost canlısı olması için aşılama sürecinin bitmesine kadar ki dönemi sıkı takip edin. Aşıları tam ve sağlık sorunu bulunmayan köpek sahibi olan dostlarınızı ziyaret edin. Ev içerisinde günün belirli saatlerini temel itaat eğitimlerini öğretmek için çabalayın. Evinizde sık sık bu dönemde dostlarınızı ağırlayarak başka insanlara karşı da sevgi gösterisi sunmasını sağlayın. Tüm köpek ırkları farklı bir karaktere sahip olup finalde hepsinin gördüğü eğitim davranış ve yaşam ortamı onların topluma sağlıklı bir şekilde uyum sağlamasına yardımcı olacaktır. Önceliğimiz fiziksel sağlığı olmakla beraber zihinsel açıdan da sağlıklı kalması ve başkalarına tehdit oluşturmaması son derece önemlidir. Evcil dostunuzu hastalıklardan korumak için kapalı tutmanın yanında psikolojik açıdan korkak, saldırgan ya da asosyal yetişmesine asla göz yummayın.

 

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar