Köpek dostlarımızda kulak akıntısı sıklıkla karşılaşılan bir durum olabilir. Bunun ana sebebi ise kulak enfeksiyonu gibi sorunlardan kaynaklanabilir. Köpek dostlarımızda kulak enfeksiyonu ağrılı ve acılı geçer. Lütfen bu yazımızın tamamen bilgilendirme amaçlı yazıldığını ve bu gibi bir durumla karşı karşıya iseniz derhal veterinere başvurmanızı önemle rica ediyoruz. Köpek dostlarımıza bu acıyı yaşatmamak adına kulak akıntısı fark ettiğiniz an veteriner hekime danışın. Köpek dostlarımızda kulak akıntısı belirtisi, önlemi ya da tedavisi gibi en doğru bilgileri veteriner hekimden almalısınız. Biz yalnızca bu durumda karşılaşıldığında neler olacağı hakkında bilgi vermeye çalışıyoruz.
Köpeklerde Kulak Akarı
Köpek dostlarımızda kulak akarları çok küçüktür ancak genç olan köpek dostlarımız için bu durum büyük bir problem olabilmektedir. Köpek dostlarımızın kulak akarları olabileceğinin belirtilerinden birisi de kulaklarda siyah ve kahverengimsi bir akıntı olması durumudur. Ayrıca köpek dostlarımızda kulak akarları için belirli ve çeşitli tedaviler bulunmaktadır. Bazı tedavi tiplerinde yalnızca yetişkin akarları öldürür. Fakat yeni ve olgunlaşmamış formları da ortadan kaldırır. Bu ürünler ile yapılacak tedaviler işinize yarayabilir. Bu durumu da en iyi şekilde veteriner hekiminiz planlayacaktır. Sizin için önemli olan tedaviyi aksatmamanız olacaktır.
Köpeklerde Dış Kulak Enfeksiyonu
Köpek dostlarımızda kahverengimsi ya da kırmızı bir kulak akıntısı farkederseniz bu durum enfeksiyon olacağının belirtisi olabilir. Köpek dostlarımızda akarlar, alerjiler, fazla kulak mumu üretimi sıkça karşılaşılabilecek bir durumdur. Köpek dostlarımızda aşırı banyo sonucunda da bu tür enfeksiyonlar oluşabilir. Ayrıca köpeklerinizin kulak iltihabına yakalandığının belirtileri vardır. Bu belirtiler; kötü koku, sıcak kulaklar, ağrı ve köpek dostlarınızın başını sallama bulguları yer alır. Köpek dostlarımızda bu durumlar ortaya çıktığında derhal veteriner hekiminize danışmanız gerektiğini unutmayın. Veteriner hekimleriniz köpeğiniz için uygun olan losyon, antibiyotik ya da kulak temizleme solüsyonlarından önerebilir. Köpek dostlarımızda kronik problemler yaşanırsa bazen ameliyat dahi istenebilir. Özellikle de dış kulak enfeksiyonları ciddi anlamda köpek dostlarımız için önemli bir durumdur.
Veteriner Hekime Ne Zaman Başvurmalıyım
Sevgili mihav okuyucuları, veteriner hekimlerimiz hayvanlarımız için en iyi önerilerde bulunmak için varlar. Öncelikle köpek dostlarımızın kulaklarını hafifçe inceleyerek etrafına bakabilirsiniz. Görmeniz gereken temiz ve pembe bir deri olmalıdır. Köpek dostlarımızın kulağında koku veya şişme gibi durumlar farkederseniz derhal veteriner hekime danışınız.