Minik patili dostlarımız, uyurken neden titriyor? Sorusuna birçok farklı yanıt vermek mümkündür. Bu hususta köpek dostlarımız bazen üşüdüğü için bazen çok daha fazla üşüdüğü için bazen ise sıra dışı bir koku ya da ses duyduğu için titreyebilir. Köpek dostlarımız uyurken neden titriyor sorusu çok sık gündeme gelebilir. Bazı köpek dostlarımızın davranışlarını anlamak da zor olabilir. İşte, köpek dostlarımızın bazı hareketlerinin ana sebeplerini tam olarak anlayamadığımız için bu durum bizi korkutabilir. Bu davranışlardan birisi de işte konumuz olan köpek dostlarımızda uyurken titreme durumudur. Köpek dostlarımız, uykuda ya da normal zamanda titrediğini birçok kez görmüş olabilirsiniz. Hatta minik patili dostlarımız uyurken bazı sesler de çıkarıyor olabilir. Kimi zaman da bacaklarında ya da vücudundaki bazı bölgelerde çeşitli bir şekilde titreme görülebilir. Bu davranış, bizleri endişelendirebilir. "Köpeğim uyurken titriyor. Ne yapmam lazım?" gibi soruları soruyorsanız gelin detaylara hep beraber bakalım.
Köpeğim uyurken titriyor. Ne yapmam lazım?
Köpek dostum uyurken titriyor ve bu noktada ne yapacağımı bilemiyorum diyen birçok köpek ebeveyni olmaktadır. Bu durum genelde yeni köpek sahiplerinde çok fazla tedirginliğe yol açabilmektedir. Paniğe kapılmadan ya da minik dostlarımızı veteriner hekime götürmeden önce, patili dostlarımızın uykularından için titrediğini bilmek çok önemlidir. Bir köpek dostumuzun en derin uyku aşaması REM sırasıdır. REM uyku aşaması sırasında köpek dostlarımızın vücutlarının belirli alanlarında titremeler görülebilmektedir.
Bacakta Titreme: Bir köpek dostumuzdaki tespit edilecek en kolay durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Köpek dostlarımız bacağında titreme meydana gelmişse bir şeyler kazıyar ya da koşmaya başlıyor gibi görülmektedir.
Spazmodik Hareketler: Köpek dostlarımızın bacak, ağız, kuyruk, göz ve kulağında görülmektedir. Bu genelde normal kabul edilebilen titreme durumlarından bir tanesidir.
Nefes Alıp Vermede Değişiklik Gözleniyorsa: "Köpeğim uykusunda titriyor" diye köpek ebeveynlerinin sıklıkla söylediği şeylerden bir tanesi de nefes alıp vermede değişiklik durumu. B aşamada köpek dostlarımız nefes alıp veriyormuşçasına nefes alıp verebilir.
Uykunun REM evresinde meydana gelebilecek bu durumlar için endişenecek çok da bir durum olmadığı aşikâr evet, yukarıdaki durumlarda bir sorun olmayabilir ancak yine de ne olur olmaz veteriner hekime danışmak, her şeyi tam detayıyla anlatabilmek çok önemlidir. Bu durumda bu gibi içerikler tamamen bilgilendirici amaçlı yazılıyor fakat veteriner hekimler konuya çok daha hakimdir. Onlara güvenin.