Kedi dostlarımızı sahiplenirken en fazla dikkat çeken durumlardan bir tanesi de onların uyuduğu sırada titremesidir. Bu durum sizi endişelendirebilir. Birçok farklı nedene bağlı olarak gerçekleşen bu durum kedi sahiplerinin endişelendiği ve merak etmiş olduğu bir konu olarak gündeme gelecektir. "Kedim uyurken titriyor. Sebebi ne olabilir?" diye soruyorsanız doğru içeriği okuyorsunuz demektir. Aslında kedi dostlarımızın uyurken titriyor olması çok olağan bir durum olarak karşımıza çıkabilir. Bunun sebebi ise kedi dostlarımız da biz insanlar gibi rüyalar görür. Uyku dolayısı ile REM evresi olarak da adlandırılan en derin uyku sırasında kulak ve gözlerde seğirme ya da titreme durumu çok normaldir. Ayrıca bununla birlikte kedi dostlarımızda titreme, rüyadan farklı bazı problemleri de işaret ediyor olabilir. Bu konuda dikkat etmek gerekiyor.
Kediler Uyuduğu Zaman Niçin Titriyor?
Minik patili dostlarımız uyurken neden titriyor sorusuna yanıt verebilmek birçok farklı yanıt ile beraber mümkün olabilir. Bu hususta kedi dostlarımız bazen üşüdüğü için bazen de çok korktukları ya da garip bir ses duydukları için de titreyebilir. Yani bu durum her zaman sağlıklarının kötüye gittiğinin habercisi değildir.
Kedi dostlarımız biz insanoğlunda olduğu gibi ortaya çıkan titreme durumunun habercisi olma ihtimali de olduğunu unutmamak gerekir. Gelin bu hastalıklara hep beraber bakalım.
Hipoglisemi
Halk arasında kan şekeri düşüklüğü olarak da bilinen hipoglisemi hastalığından dolayı minik dostlarımız uyku sırasında titriyor olması muhtemeldir. Kedi dostlarımız da insanlarda olduğu gibi çok uzun sürek açlık sonucu bu hastalık görülmektedir. Bu sebeple kedi dostlarımızın hipoglisemiden kaynaklı titremenin önüne geçilmesini istiyorsanız minik dostlarımızın iyi beslendiğinden emin olmalısınız.
Hipetermi
Kedi dostlarımızın diğer bir titreme sebebi ise yüksek ateş yani hipertermi olabilir. Minik dostlarımızda hipetermi virüs ya da farklı enfeksiyonlar sonucu gelişebilir. İnsanlarda olduğu gibi kedi dostlarımız için de 39 derecenin üstü yüksek ateş olarak kabul edilmektedir.
Kedinizde uzun süreli titreme varsa direkt olarak bir veteriner hekime danışmanızı önemle söylemek istiyoruz. Veteriner hekimlerimiz bu konuda uzman oldukları için doğru tedavi yöntemi sunacaktır.