Kedi dostlarımız kendilerine has özellikleri ile evlerimizin ve sokaklarımızın en tatlı bireyleridir. Tüm bunların yanında en bilinen yönleri ise fazla uykucu olmaları olarak biliniyor. Kedi sever insanlar kedi dostlarımızın gün içinde çok fazla uyuduğunu söyler. Ayrıca gün doğumu ve gün batımı arasında geçen tam sürede aktif olduğunu direkt olarak fark etmişlerdir. Hayatında ilk kez bir kedi sahiplenecek kişiler için bu oldukça ilginç bir durumdur. Hatta kedinin hasta olduğunu bile düşünebilirler. Eve getirmiş olduğunuz minik kedi yavrusu bizler uyur uyumaz direkt olarak ortalığı keşfe çıkar. Siz uyandıktan sonra ise kahvaltısını bitirir ve tüm dünyanın güne başladığı saatlerde neredeyse tüm gün sürecek olan uzun bir uykuya dalarlar. İşte bu durum kedi dostlarımızı tanımayan kişiler için çok şaşırtıcı bir durumdur. Kedi dostlarımızın niçin bu kadar uyuduğu konusunda patili dostlarımızı tanısak dahi merak konusu olmuştur. Hatta bazı kedi sahipleri az önce de söylediğimiz gibi bu durumdan son derece endişe duymaktadır.
Günün 20 Saatini Uyuyarak Geçirebilirler
Ev kedilerinden bahsedecek olursak ortalama 15 saat uyur hatta bazı kedi dostlarımız ise günün tam 20 saatini uyuyarak geçirmektedir. Buna bağlı olarak yavru ve yaşlı kedi dostlarımız yetişkin kedi dostlarımıza oranla daha fazla uyumaktadır. Fakat kedi dostlarımızı uykuda görüyorsanız her an derin uykuda olmayabilir. Genelde kısa dilimler halinde kestirmeleri ile bilinirler. Kedi dostlarımızın uyku sürelerinin yüzde 75'i kestirme ve yüzde 25'i ise derin uyku halidir.
Hafif uyku sırasında dinlenmeye devam eder ancak tehlikelere karşı son derece tetikte olurlar. Hafif uykuda kedi dostlarımızın gözlerinin biraz olsun aralık olduğunu görürüz. Ayrıca kulakları da direkt hareket halindedir. Bu durum ile beraber vücutları derhal harekete geçecek şekilde hazırdır. Kedi dostlarımızın uykusu direkt hava durumu ile ilişkilendirilebilir. Bizler yağmurlu ya da soğuk havalarda nasıl daha çok uyuyorsak minik patili dostlarımızda da bu durum sıklıkla görülebilir.
Kedi dostlarımız avcıdır. Ayrıca beyinleri kovala-avla durumuna programlanmıştır. Evcilleşmiş olsalar dahi evde beslenilen kedi dostlarımızda dahi vahşi tarafları daima korunur. Avı kovalamak çok önemli ölçüde enerji gerektirebilir. Kedi dostlarımız dışarıda av peşinde iken uyku sırasında biriktirmiş olduğu enerjiyi kullanmaktadırlar.
Sizlere bu yazımızda kediler neden çok uyur ile alakalı sorularınızı yanıtlamaya çalıştık. Hayvan severlerin en çok sorduğu sorulardan birisi olan bu soruyu yanıtlayabilmek gerçekten zordu. Bizi takip etmeyi unutmayın.