Kedilerimizin birçok sebepten dolayı veterinere gitmesi olası bir durumdur. Rutin sağlık kontrolleri, aşıları, herhangi bir sağlık problemi karşın gözetim amaçlı birçok sebep nedeniyle kedilerimizi dışarıya çıkartmamız gerekebilir. Bu taşıma işlemi kimi zaman kendi özel aracımızla kimi zaman da toplu taşıma ile olabileceği gibi oldukça dikkatli olmalı hem onun güvenliği hem de bizim sürüş güvenliğimiz açısından gerekli birtakım kuralları atlamadan eksiksiz uymalıyız.
1- Kedinizi Aracın İçinde Asla Serbest Bırakmayın
Araç seyir halindeyken sürüş güvenliği açısından kedinizin serbest olması sizin sürüş güvenliğinizi tehdit edebilir. Kapalı kutusunda ya da tasması var ise tasmasından bağlı olması, arabanın pencerelerinin kapalı olması onun ve sizin güvenliğiniz açısından oldukça önemlidir.
2- Sağlam Bir Taşıma Çantasına Sahip Olun
Kediniz için gösteriş ve görüntünün dışında sağlam ve kaliteli parçalara sahip taşıma çantaları tercih etmeniz çok daha mantıklı bir hareket olacaktır. Yavru iken çok fazla önemli olmayan bu kalite ve fonksiyonellik ileri de yetişkin ve göreceli çok daha güçlü bir kedi haline geldiğinde çok fazla önem arz edecektir.
3- Kedinize Taşıma Çantasının Korkulacak Bir şey Olmadığını Öğretin
Taşıma çantalarının içerisinde ev ya da onların yaşam alanı içerisine çok sevdikleri oyuncakları veya kokusuna bayıldıkları battaniyeyi sererek ondan korkmamasını sağlayın. Evdeki diğer eşya ve mobilyalar gibi bir köşede onun girip çıkabileceği, içinde uyuyabileceği güvenli bir alan olduğunu hissetmesini zamanla sağlayarak, alıştırın.
4- Taşıma Çantasının Araç İçerisinde Sabit Kalmasını Sağlayın
Çantanın içerisinde evcil dostunuzun sarsıntılara karşı rahatsız olmasını ve iyice huysuzlaşıp kendini kötü hissetmesini istemeyiz. Bu sebeple ön koltuğun ayak boşluğuna ya da emniyet kemeriyle koltuğu sabitleyebilirsiniz. Onu sakin tutmak için sessiz ve kibarca onunla konuşmayı denemeniz ve yanında olduğunu hissettirmeniz de yolculuk esnası boyunca uslu durmasına yardımcı olacaktır.
5- Evcil Dostunuzu Taşırken Çantasını Sallamamaya Dikkat Edin
Kedinizi taşırken hızlı ve seri hareket etmeye çalışıp, taşıma çantasının bacaklarınıza ve sağa sola çarparak onu çok fazla rahatsız edip daha da strese sokabileceğini düşünerek, dikkat etmeye çalışın.
6- Veterinerde Beklerken Taşıma Çantanızın Üstünü Bir Bezle Örtün
Veteriner ziyaretine sizler gibi başka hayvanların ve kedilerin gelebileceğini göz ardı etmeyin. Taşıma çantasının üstünü ya da şeffaf ise kenarlarını bir bez ile kapatmanız başka hayvanları görerek korkmasına ve gerilmesinin önüne geçecektir.
7- Birden Fazla Kediniz Varsa Aralarına Mesafe Koyun
Veteriner ziyaretine giden kedinizin üzerine, yapılan yolculuk ve veterinerde üzerine farklı kokular sinebileceğini unutmayın. Her ne kadar beraber yaşıyor da olsalar bir süre dışarıdan gelen kedinizin hemen evin içinde serbest dolaşmasına izin vermeyin. Bir süre birbirlerine bakmalarını ve kokularına tepki verip vermedikleri gözlemleyin. Ortada bir kavga olabileceğini hissediyorsanız bir süre ikisini ayrı odalarda bekletmek çözüm olabilir.
Bu hakkındaki videomuzu izlemek için