Kedi dostlarımıza dokunduğunuzda ateşinin olduğunu hissediyorsanız doğru içeriği okuyorsunuz demektir. Minik can dostlarımız ateşi varken size bunu direkt sözlü olarak söyleyemez. Bu sebeple bu hastalığın belirtisi, nedeni ya da tedavisi konusunda içerik hazırlamak istedik.
Kedilerde Yüksek Ateş Sebepleri
Kedi dostlarımızda yüksek ateş ya da düzensiz bir şekilde oluşan sıcaklık değerleri minik patili dostlarımızın oldukça fazla sıcak ortamda bulunmasından ya da oldukça yüksek, bedenini zorlayan bir aktivite yaptıysa bunun sonucunda ortaya çıkmış olabilir. Bazı durumlarda kedi dostlarımızdaki ateş tam olarak belirlenemeyebilir. Can dostlarımızda ateşin sebebi genel olarak tümör, bakteriyal ya da viral oluşan mantar enfeksiyonları, iç kanama, yaralanma, kullanılan ilacın göstermiş olduğu yan etki, lupus, çeşitli parazitler, kuduz, toksik madde alımı, zehirlenme durumu, çevresel sebepler doğrultusunda ortaya çıkabilir. Can dostlarımızda ateş, bazı nedenler ile ortaya çıkar. Kedi dostlarımızda ateş illa ki altta yatacak soruna bağlı olarak kalmaz, farklı birçok işaret de gösterebilir. KEdi dostlarımızda ateşin olduğuna dair en belirgin vücut sıcaklığı 39,3 derecenin üstüne çıkacak olmasıdır. Kedi dostlarımızı sahiplenen kişiler, çok kolay şekilde gözlemlemiş olduğu belirtiler genel olarak uyuşukluk ve kızarma olarak görülür. KEdi dostlarımızın ateşinin olduğunu anlamamızı sağlayacak birçok semptom vardır. İşte en yaygın olanlar; kuru cilt ya da ağız, dehidrasyon durumu, kuru cilt veya ağız, cildin kızarma durumu, iştahsızlık durumu, nabızda oluşan artış, hapşırma, ishal ya da kusma olarak görülebilir. Şiddetli ateş durumunda ise davranışlarda anormallik görülebilir. Bununla birlikte şok, bilinçte bulanıklık, nöbet geçirme çok sık rastlanır. Lütfen bu gibi durumlarda derhal veteriner hekime danışın. İnternet üzerinden yalnızca bilgi amaçlı bir şeyler bulabilirsiniz. En iyi tedavi yöntemini veteriner hekiminiz belirleyecektir.
Kedi Ateş Tedavisi
Sebebi tam olarak belirlenemeyen ateşlerde tedavi için çok az şey yapılmaktadır. İlk olarak veteriner hekiminize bu durumu danışmalısınız. Ateş seviyesi düşük olduğu durumlarda ise veteriner hekimler belirli tedaviler uygular. KEdi dostlarımızda ateş tedavisi gerçekleşirken ilk amaç kesinlikle hidrasyonun sağlanması ve vücutta oluşan sıcaklığın azaltılması ile başlayacaktır. Ek tedavi yöntemleri ateşişn altında yatan sebepler doğrultusunda ortadan kaldırılması amaçlanır.