MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Birman Kedisi Tarihçesi Karakteri ve Bakımı

4.12.2019 10:14:13

Kutsal kedi statüsüne ulaşmış, çok güzel yüz yapısı, tüyleri ve neşeli tavırlarıyla herkesin ilgi odağı haline gelmeyi başarmıştır. Sahipleriyle konuşmayı çok seven bu canlılar, miyavlayarak dertlerini kolaylıkla anlatabilir. Özellikle bir kişiye tüm bağlılığını sunan Birman kedi ırkında, evin diğer bireylerine de gerekli sevgiyi gösterir.

Birman Kedisi Tarihçesi

Burmanın kutsal tapınaklarında ortaya çıkan bu kedi ırka birçok mitolojik konuya da adını yazdırmıştır. 1900’lü yılların başında Fransızlara hediye olarak verilen ve böylece adımını Avrupa’ya atan bu kediler ne kadar anavatanı Fransa olarak düşünülse de bu doğru değildir. Burada çok sevilen ve tam bir aile kedisi olması nedeniyle Amerika’ya kadar yayılmıştır. Uluslararası kedi ırkı konfederasyonu tarafından 1967 yılında ırk statüsüne geçmiştir. Ayrıca not olarak düşmek gerekirse benzerliğinden dolayı da biraz bunu desteklemesi muhtemelen, Siyam ve Ankara kedileriyle akraba oldukları düşünülmektedir.

Birman Kedisi Karakteri

Huy ve karakter olarak siyam kedilerini oldukça fazla anımsatmaktadırlar. Daha sevimli ve yumuşak huylu olmaları en çok sevilme nedenleridir. Sahipleriyle güçlü bağ kuran bu kediler oldukça konuşkan ve dertlerini, isteklerini bu şekilde dile getiren kedi ırkıdır. Zekâ seviyeleri çok üst düzey olmamakla birlikte meraklı ve etrafı araştırmayı seven bir yapıları vardır. Açık kapalı her noktanın içine girip çıkmak istemeleri bazen sıkıntı çıkarabilir. Çocuklarla ve diğer aile bireyleriyle arası oldukça iyidir. Kucakta sevilmeyi ve karnını kaşıtmaktan oldukça hoşlanırlar.

Birman Kedisi Fiziksel Özellikleri

3-5kg arası yetişkinliklerinde ağırlığa ulaşmaları ve orta uzunlukta kalmaları beklenir. Uzun, ince ve yumuşak tüyleri vardır. Gözleri yuvarlak ve melezlik yoksa mavi renktedir. Kahve, krem, leylak ve mavi tonlarının karışımı tüy renkleri sıklıkla görülür. Kuyrukları tüylü ve kalındır. Bu onlara çok daha göze hoş görünmelerini sağlar. Siyam kedilerine fiziksel olarak çok benzemekte olup, iyi bakıldıkları taktirde 14-16 yıl yaşam süreleri görülmektedir.

Birman Kedisi Sağlığı ve Bakımı

Tüyleri nedeniyle sıklıkla taranmalı ve buna eğer imkânınız var ise yavru iken başlamanız ileride ki yıllarda işinizi kolaylaştıracaktır. Tüy dökülmesi ve tüylerin birbirine dolanması problemi yaşamamanız için bunu haftalık rutine yaymanız çok iyi olacaktır. Mevsim geçişlerinde tüy dökümü oldukça artan Birman kedilerinde bakımlarını aksatmamak oldukça önemlidir. Su ile arası nispetten iyi olan bu kedi ırkında mevsimin sıcak günlerinde yıkama işlemini de yapabilirsiniz. Tırnak ve diş temizliği her kedide olduğu gibi alıştırıp belirli aralıkla uygulamanız onun sağlıklı büyümesi ve haftalıklara karşı güçlü olması adına bir diğer önemli adımdır.

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar