MİHAV.COM'A Hoşgeldiniz.

Beta Balıkları Neden Dövüşür?

1.06.2021 11:53:49

Siyam mücadele balıkları olarak da bilinen Beta balıkları, saldırgan balıklar olarak bilinir. Bireysel davranışlar değişebilse de, erkek beta balıklarının ayrı tanklarda tutulması ve diğer erkekleri görmemesi gerekir. Daha iyi balıklarla savaşmak potansiyel olarak ölümcül olabilir, bu nedenle sahiplerinin balıklarının savaşmasını önlemek için etkili adımları atması gerekir.

Beta Balığı Dövüşmesi Nedir?

Balıklarda en yaygın dövüş davranışı "alevlenme" olarak bilinir. Bu gösteride, bir beta balığını daha büyük bir vücut ölçüsü önermek için her iki operkulumu ileri doğru itecektir. Bu, baskı altındayken dikenlerini genişleten ve alevlendiren kirpi balığına benzer.

Diğer davranışlar, iki balık arasındaki fiziksel etkileşimi içerir. Fiziksel etkileşimler, bir balığın çarpmasını veya diğer balığa veya içine doğru yüzmeyi veya yüzgeçleri ısırmayı veya kıstırmayı içerebilir.

Beta Balıkları Neden Dövüşür?

Beta balıkları, yiyecek kaynakları, barınak ve dişilere erişim dahil olmak üzere bir bölge oluşturmak için savaşır. Bu, birçok farklı balık türünde saldırgan davranışın yaygın bir nedenidir.

Bu dövüş davranışının doğuştan mı yoksa daha iyi balıkların nasıl yetiştirildiğinin bir sonucu olup olmadığı konusunda çok fazla tartışma var. Araştırmalar, bir grupta yetiştirilen betaların daha az saldırgan eğilimlere sahip olduğunu göstermiştir. Bazı tedarikçilerle daha iyi balıklarınızın nasıl yetiştirildiğini ve ne kadar agresif olabileceklerini bilmek zordur ve onların saldırganlık düzeylerini anlamanız birkaç hafta sürebilir.

Beta balıklarının rekabetçi savaşçılar olarak tutulma geçmişi vardır. Rekabetçi dövüşleri gözlemleyen çalışmalar, diğer balıklar olmadan izole olarak yetiştirilen balıkların daha agresif olma ve daha uzun süre savaşma eğiliminde olduğunu göstermiştir.

Beta Balık’da Mücadele İşaretleri

Dövüşün en yaygın işareti, çarpma veya kıstırma da dahil olmak üzere aktif dövüştür. Balığınızın aktif olarak dövüştüğünü görmüyorsanız, pulların kaybolması, yüzgeçlerin yırtılması veya artan saklanma gibi başka klinik belirtiler de görebilirsiniz. Şiddetli belirtiler arasında uyuşukluk, iştah azalması, uzun süreli saklanma süreleri ve ani ölüm sayılabilir.

"Yüzgeç çürümesi " veya yıpranmış yüzgeçler, daha iyi balıklarda yaygın bir sorundur. Çoğu zaman, bu genel bir hastalık belirtisi ve zayıf işleyen bir bağışıklık sistemidir. Diğer bir yaygın neden, daha iyi yüzgeçleri yırtabilecek çok sayıda eşyayla aşırı dekorasyon yapmaktır. Dövüş, genellikle sadece yüzgeç hasarına değil, başka klinik belirtilere de neden olur.

Dövüş Nasıl Durdurulur

Balıklarınızın dövüşmesini engellemenin en iyi yolu, akvaryum başına yalnızca bir erkek balık bulundurmaktır. Balıkların birbirlerini hiçbir zaman görememesi için iki akvaryum  arasında görsel bir bariyer sağlayın. Basit akvaryum arka planları veya bir karton parçası, etkili l engellerdir.

En Yeni Ürünler





Yorum Yap


Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız veya yeni hesap oluşturabilirsiniz.
Kayıtlı Yorumlar